Finncon 2006<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Kun minua pyydettiin pitämään kauhupaneelia (modernit hirviöt), päätin tarttua haasteeseen ja lähdin valmistelemaan rentoa paneelia, jossa ei sorruttaisi vanhojen fraasien toistamiseen. On tietysti vaikea arvioida, miten hyvin tämä tavoite käytännössä toteutui. Yhtenä meriittinä voidaan tietysti pitää sitä, ettei sali tyhjentynyt kesken paneelin eikä kukaan heittänyt meitä kivillä. Tämähän on jo paljon enemmän kuin alun perin odotin. Meillä oli hyvin epäkiitollinen ajankohta koko paneelille, joten odotin meidän puhuvan lähinnä huoneen perällä leijuville varjoille. Yllätys oli positiivinen, kun Sali tuli paria tyhjää penkkiä lukuun ottamatta täyteen.

 

 

Itse keskustelu sujui hyvin – kiitos yleisön, joka saatiin heti alusta mukaan. Jopa Tohtorimme (Tuomas) heräsi koomastaan ja vaikutti piristyvän paneelin edetessä. Salainen aseemme, Juha (eli Imperfekti) oli sijoitettu eturiviin. Muita kannatusjoukkoja löytyikin sitten vielä kaksi jäsentä Deathwriters.com-sivustolta, eli Akinin ja Darias.

 

 

Ei hassumpi kokemus, näin jälkikäteen sanottuna. Itse saavuin paikalle muistivihkoni kanssa ja mietin lähinnä sitä, että saadaanko me porukka osallistumaan keskusteluun. Inhoan asiantuntijana esiintymistä, varsinkin näin laajassa aihepiirissä kuin kauhu. Itse asiassa, saapuessani Espoosta Helsinkiin, minun oli tarkoitus jäädä Ruoholahdessa pois ja vaihtaa kulkupeli metroon. Havahduin Kampissa ja totesin olevani edelleen samanlainen mätäpää kuin aina ennenkin. No, tilanteen pelasti taksi.

 

 

Paneelin jälkeen pojat kävivät syömässä ja minä puolestani käytin tämän ajan puhuen puhelimessa. Valitettavasti hukkasimme Piian ja Tarjan messuyleisön joukkoon, joten emme ehtineet kokoontua enää Finnconin päätteeksi. Kiersimme vielä Teron kanssa myyntikojut läpi, kunnes Terokin päätti lähteä paikalta. Sen jälkeen kulutin aikaani lähinnä tupakoimalla sisäpihan puolella.

 

 

En ole esiintynyt julkisesti kuin Radio Helsingin puheohjelmassa, joten tämä oli hyvin mielenkiintoinen kokemus. Omaa sydäntä lämmitti luonnollisesti se, että kauhulla on edelleen kannattajia. Vielä kun Suomeen saataisiin kauhumessut, niin alkaisi tähänkin synkistelijään löytyä uudenlaista virtaa. Ainakin visuaalisesti sellainen tapahtuma täyttäisi Helsingin kadut mielenkiintoisilla ihmisillä (vrt. Tuska-festivaalit).  

 

 

Ehkä olisin voinut asettua jonnekin muualle kuin tupakointipaikalle, sillä kukaan ei uskaltanut tulla juttelemaan tai kyselemään mm. tarkempia tietoja Horror Daysta(13.10.2006).

 

 

Deathwriters.comin puolesta voisi sanoa, että kova työ on tuottanut jonkinlaista tulosta, sillä Tohtorimme sijoittui Novassa neljänneksi novellilla Peniskuiskaaja ja Aleksi Kuutio oli kahdeksas. Myös Piia taisi saada maininnan Hekuma-kilpailussa. DW:lle oli tietysti suuri kunnia pitää kauhupaneeli, vaikka tiettyjä ohjelmallisia päällekkäisyyksiä olikin havaittavissa. Kokemuksena mielenkiintoinen tapahtuma tuo Finncon. Meitä pyydettiin jo seuraavaan coniin Jyväskylään, joten ehkä se paneelin pitäminen oli lopulta ihan fiksu idea. Tästä on hyvä jatkaa kivikkoista tietä eteenpäin.