Jos olen joskus tuntenut oloni hölmöksi, ei se vedä vertoja tälle tunteelle. Mutta ehkä tähän tottuu! Ehkä.

Vielä pari vuotta sitten en olisi luonut omaa blogia. Ensinnäkään en uskonut elämäni olevan niin mielenkiintoista, että siitä kannattaisi jauhaa julkisesti. Ei se ole sitä vieläkään, mutta tehdään siitä sellaista. Ei, en ole julkisuushakuinen moukka; sitä paitsi näytän karvaisten jalkojeni kanssa lähinnä luolamieheltä, joten en sovi Seitsemän Päivää-lehden Seiska-tytöksi. Sitä paitsi, minulla on munat.

Tarkoitus onkin seurata sitä, miten minusta tulee kirjailija tai miten epäonnistun tavoitteessani täydellisesti. Ehkä minusta tuleekin viina vetävä paskanjauhaja, joka höpöttää tekotaiteellisia näkemyksiään jossain Kallion kuppilassa, mikäli joku vain suostuu tarjoamaan kaljatuopin ja omaa sen verran keskittymiskykyä, että kykenee näyttelemään kiinnostunutta. Mutta ainahan voi käydä niinkin, että saan lopulta kustannus-sopimuksen käteeni, julkaisen pari huonosti myyvää kioskipokkaria ja voitan yhtäkkiä Finlandia-palkinnon. (Heh!) Tai ehkä Hollywood-tuottaja Renny Harlin kiinnostuu käsikirjoutuksestani ja palkkaa minut Manaaja 3:n tekoon. Niin, kukapa tietää? Ehkä lehmät lentävät ja minulla käy tuuri jo tänäiltana.

Tämä blogi on kuitenkin jonkinlainen tilitys kirjoittajan elämästä. Olen kirjoittanut yli kymmenen vuotta ja kuusi niistä vakavissani. Tällä hetkellä odotan kustantajan päätöstä novelliantologian tiimoilta, joten taas askeleen lähempänä ensimmäistä julkaisuani. En usko maineeseen ja rahaan, vaan kirjoitan koska se on jotain minkä osaan ja mistä pidän. Jos joku haluaa maksaa siitä rahaa, että pääsee lukemaan tarinoitani, koen olevani etuoikeutetussa asemassa. Suomessa on paljon hyviä kirjoittajia, vaikka osan kulmahampaat ovatkin tylsistyneet vuosien aikana, eikä kovin monella riitä kunnianhimo loppuun asti. Olenko minä yksi heistä? Se jää nähtäväksi. Ainakin aion jatkaa tätä blogia siihen asti, kunnes asiaan tulee joku selkeys.

Jos sinä aiot pysyä mukana lukijana, kiitän jo etukäteen mielenkiinnostasi. Lisää juttua tulee myöhemmin.

Ystävällisesti,
Flag