Kollega ja hyvä kirjoittajaystävä kysäisi teoreettisen kysymyksen: "Lähdetkö Finncon 2006 kauhupaneeliin?" Vastasin lyhyesti ja ytimekkäästi:
"Olen niin tyhmä jätkä, etten piittaa olemattomasta maineestani, jotta totta kai lähden puhumaan kauhusta."

Toisaalta ajatus hirvittää, sillä miellän itseni enemmän kirjoittajaksi kuin puhujaksi. Olen ollut tasan kerran puhumassa kauhusta julkisesti, sekin Radio Helsingin live-haastattelussa, ja siellä oli Tähtivaeltajan päätoimittaja mukana. Mutta että osallistuisin kauhupaneeliin, tapahtumassa jonne odotetaan yli 7000:tta vierailijaa. Voi vittu!

Luonnollisesti olen imarreltu, mikäli tietoni ja kokemukseni koetaan sen arvoiseksi, että minua ylipäätänsä pyydetään mukaan tuollaiseen tapahtumaan. Oikeastaan ehdotus tuli pyörittämäni deathwriters.comin kautta, missä joku nimesi minut hyväksi vaihtoehdoksi. En ole niin typerä, että uskoisin olevani ensimmäinen vaihtoehto, jos edes toinen. Minua ennen on kieltäytynyt varmasti liuta hyviä ehdokkaita! Mutta toisaalta sekin kertoo jotain kauhun nykyisestä tilanteesta. Miksi hyvää kirjallisuusgenreä aliarvioidaan?

Hyvänä puolena näen sen, että jos minut todella pyydetään tuohon kauhupaneeliin ja valinta vahvistetaan hyvissä ajoin, niin voin valmistautua kaikessa rauhassa. Toimittamamme uusi novelliantologia ajoittuu sopivasti ensi kesälle, joten saan samalla kosketusta nykytilanteeseen. Finncon 2006 on elokuussa.

http://www.finncon.org/fi/taxonomy/term/10

Mutta mitä tuollaisessa paneelissa voisi kertoa? Entä jos ketään ei kiinnosta kauhun nykytila? Mitä jos sanat tarttuvat nieluun, eikä päässä synny ainuttakaan järkevää ajatusta? No, onneksi en ole yksin - jos siis olen ollenkaan. Mutta sydämestäni toivon, että tapahtuma toisi jotain uutta, ehkä herättäisi kauan kaivatun kiinnostuksen alaa kohtaan, pakottaisi tunnustamaan edes jonkin tosiseikan kauhufiktion hyväksi, ja ennen kaikkea, houkuttelisi paikalle runsaasti kauhufaneja. Pitäisiköhän muuten porauttaa reikä keskelle otsaa, ihan vain shokeeraavan efektin vuoksi? Se voisi toimia! ;)